Соня Йончева с нов солов албум – "The Verdi Album"

Pinterest LinkedIn +

"Когато българското сопрано Соня Йончева излезе на сцената с тенора Йонас Кауфман в една от най-очакваните постановки при откриването на новия сезон на Парижката национална опера – операта "Дон Карлос", музикалните критици във Франция (и не само там) изпаднаха в пълен екстаз!" – се казва в рецензията на "The New York Times". 

През настоящия оперен сезон българското сопрано е голямата звезда в афиша на "Метрополитън опера" – Соня Йончева грее в главните роли в постановките на "Тоска" и "Бохеми" от Пучини и в "Луиза Милер" от Верди. 

За реализирането на третия си солов албум победителката от конкурса "Опералия" Соня Йончева се обръща към творчеството на композитора, към когото тя има специално отношение – Джузепе Верди!  Албумът "Верди" ("The Verdi Album") вече е наличен.

Селекцията е направена лично от певицата, която отбелязва, че най-любимата ù ария е тази от операта "Атила". В бележките към книжката на албума Соня Йончева споделя, че арията на Абигайл (от "Набуко") е вокално предизвикателство за всяка певица. "Никога не се подчинявам на правилата. Хората ми казват "пей това" или "не пей онова", но аз вярвам, че всеки изпълнител трябва да слуша единствено гласа си. Исках да се предизвикам сама, да вляза в този тъмен и драматичен свят на операта и да видя какво ще се случи" – добавя Йончева. Албумът включва още арии от някои от най-обичаните и популярни опери на Верди като "Трубадур", "Отело", "Симоне Боканегра" и "Дон Карлос". В проекта влизат още арии от "Луиза Милер" и "Стифелио".

От ариите, включени в албума, Соня Йончева участва в сценичните постановки на оперите "Отело" и "Дон Карлос". Тя взе участие и в продукцията на "Луиза Милер" на сцената на Метрополитен опера заедно с Пласидо Доминго и Пьотр Бечала. Продукцията ще бъде представена по киноекраните в цял свят през април т.г.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.