Софийска адвокатска колегия предупреждава за произвол

Pinterest LinkedIn +

След шумните акции на прокуратурата и сериозните съмнения в обективността й, Софийската адвокатска колегия излезе с крайна позиция.

"Софийският адвокатски съвет изразява силна тревога от факта, че задържането на адвокати на подсъдими, чиито дела са широко отразени в медиите, все повече се превръща в опасен прецедент" - се казва в становището им.

Адвокатите дават примери със задържане на адвокат - пълномощник на Цветан Василев и скорошното задържане на адвокат на обвиняемия Васил Божков.

"Публичността и допускането на орган, призван да защитава интересите на адвокатите до непосрествена информация и до участие в процеса е гаранция за прозрачност и избягване на съмненията, че се извършва произвол" - алармират също адвокатите. 

Цялата им позиция може да видите тук - http://www.sak-sas.bg/?fbclid=IwAR2V4-3wbxnm5T3x5Sp6IpqjOCObr35aOHkYsMxs5yR7u1-0i8Mowy-dFVc
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.