София ще има своя нощ на игрите

Pinterest LinkedIn +

Първото издание на Sofia Game Night, която ще се проведе на 3 ноември на разнообразни локации в София, ще постави на фокус различните аспекти на игрите – от процеса по разработване на различен тип игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта. Събитието ще представи пред широка публика вълнуващата гейм индустрия и независимата сцена в България.

Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на "Гьоте-институт" и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе "Games & Politics", която може да бъде видяна в галерия "Credo Bonum" от 2 до 21 ноември.

В рамките на една нощ публиката е поканена да се впусне в изследване както на игровите удоволствия, така и на социалните, политически, теоретични, образователни и икономически аспекти на игрите. Sofia Game Night се обръща както към професионалната аудитория  разработчиците на игри, дизайнери, стори-телъри, композитори, програмисти и др., така и към широката аудитория  без значение дали това ще бъде класическият геймър, или някой, който за първи път се сблъсква с новите игри. Събитието ще смеси различните типове публики и ще предложи разнообразни маршрути в необятния онлайн и офлайн свят на игрите.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.