"София пее" 2010 на 11 септември пред Народния театър

Pinterest LinkedIn +

На 11 септември пред Народен театър "Иван Вазов" в столицата ще се проведе конкурсът за нова българска авторска поп и рок песен "София пее" и международният конкурс за изпълнители.

В надпреварата за нова българска поп и рок песен кандидатстваха над 60 парчета. След внимателно прослушване, до участие в същинския конкурс бяха допуснати 11 песни, които ще бъдат оценявани от жури, съставено от доказани имена в музикалните среди.

По време на "София пее" 2010 ще бъде проведена и благотворителната кампания "Да събудим хората в будна кома". Всеки ще може да изпрати sms на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номера на избраната от него песен.

По този начин ще бъде определена песента на публиката, а събраните средства ще бъдат предоставени за изграждането на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти.

В международния конкурс за изпълнители ще вземат участие музиканти от Израел, Норвегия, Беларус, Грузия, Италия, Македония, Хърватска, Румъния, Чили, Сърбия и Русия. Всеки един от тях ще представи по една българска и една чужда песен.

Сподели.