"София диша" продължава със "Словото зове"

Pinterest LinkedIn +

На 21 август от 16:00 часа популярното семейство - господин Театър и госпожа Литература, канят столичани в летния си дом на улица "Ангел Кънчев" за третата неделя от градския арт фестивал "София диша".

Любезната домакиня и сайтът "Аз чета" посрещат гостите си със специално подготвени за случая литературни късметчета, а пиесата "Страшилка" ще разкаже историята на една картина, която иска да бъде свободна. Палавите кукли на Диана Милушева пък ще ви пренесат във вълнуващия свят на хипопотама Хипо и неговата звездичка.

Младежка словесна закачка по разказа на Мария Станкова "Вземи ме, когато ме намериш, за да ме имаш, когато ти потрябвам" ще предложат студентите от театрален колеж "Любен Гройс".

В хола на "София диша" ще ви посрещнат с "Висяща изложба" от сайта за лично творчество "Откровения", където ще намерите увлекателни участници, дървени философи и мечти от пух.

В детската стая, издателство "Жанет 45" представя Виктор Самуилов, който ще разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в книжката "През 9 локви в 10-та", на следващата крачка със закачки ви очаква магът Астор, а авторът Панчо Панчев – Дядо Пънч ще се присъедини с весели истории, гатанки и много игри.

Младежкият фестивал ON! Fest също ще гостува на "София диша" на 21 август - Aniventure ON! ще бъде зоната за японска култура - с известни герои от Аниме, Манга или видео игри.

Издателство "Сиела" и сайтът "Аз чета" ще ви срещнат с млади писатели, любими български автори, продуценти и артисти, сред които Людмила Филипова, автора на нашумелия роман "Английският съсед" - Михаил Вешим и продуцента на едноименния комедиен сериал по БНТ Пенко Русев, Калин Терзийски, Весел Цанков и Ангел Игов, Иван Ладжев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Петър Денчев и актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, а като допълнение ви очаква съвместно организираната от тях игра "Изгубени в литературна София".

За да разкажат за живота, семейството и успеха издателство "Жанет 45" покани да се присъединят музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които ще представят автобиографичните си книги.

Любителите на музикалното и танцово изкуство ще могат да се насладят на спектакъла "Домът на Бернарда Алба" от Федерико Гарсия Лорка. Театралният десерт, който предлагат домакините на "София диша", пък е моноспектакълът на Силвия Божидарова - "Данчо, Мартин и майка им" по Камен Донев.

Сподели.