Сноуборд звездите Изток Суматич и Марко Грилч ще оценяват участниците в Red Bull Fragments в Боровец

Pinterest LinkedIn +

На 24 януари 2015 година курортът Боровец ще бъде домакин на фрийстайл сноуборд събитието на сезона - Red Bull Fragments.

Надпреварата има два основни етапа – Квалификации, в които ще се включат общо 40 атлети, и Финал, но който ще се класират 20-те най-добри от тях.

Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от словенските звезди Изток Суматич и Марко Грилч.

Форматът на Red Bull Fragments позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви трикове да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Войтек Павлусяк се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, не без помощта на екипа на Промо парк Бороспорт, воден от Кирил Гъстев и Лозьо Димитров.

"От проекта, който видях, setup-ът изглежда велико, изключително креативен е. Ще е страшно интригуващ за зрителите. Ето така се прави. Браво, България!", коментира Изток Суматич, който е олимпийски съдия от Сочи.

На почетната стълбичка ще се качат трима, като победителят ще спечели голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо и организирано от самия него пътуване до Неселванг, Германия, където ще има възможността да участва в един от най-впечатляващите проекти на Red Bull – Red Bull The Station.

Вторият и третият ще бъдат възнаградени съответно с 500 и 300 евро в брой. Общият награден фонд на събитието надвишава 3500 евро.

Програма на Red Bull Fragments:

11:00 - Отворена тренировка на трасето пред хотел Рила
12:00 - Почивка и ришейп на трасето
12:30 - Квалификации
13:30 - Ришейп на трасето
14:00 - Финали
15:00 - Награждаване
15:30 - Пресконференция
16:00 - Афтър парти
22:00 - Диджей парти в нощен бар No Limits, хотел Рила

За съжаление, Войтек Павлусяк е със сериозна контузия от последната седмица и няма да може да пристигне в България за Red Bull Fragments.

Сподели.