Sniper Elite V2

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън Година: 2012 Разработва: Rebellion Developments Издава: Rebellion Developments Платформа: PC | Xbox 360 | PlayStation 3

Снайперски симулатор. Някой биха казали „Хм?” и вероятно щяха да подминат играта на Rebelion с безразличие. И това би било груба грешка, защото новият Sniper Elite V2 е великолепно заглавие и удивително приятна глътка свеж въздух в потъналия напоследък в Battlefield и Call of Duty клишета екшън жанр.

Играта доста точно отговаря на определението, което й дадохме в началото: снайпер симулатор. Тя ще ви постави в ролята на Карл Файърбърн – агент от OSS (предшественикът на прословутото ЦРУ), тръгнал по дирите на малкото оцелели учени, работили по секретната V2 програма на СС за създаване на така нареченото Wunderwaffen – супероръжие, за което нацистите са смятали, че ще сложи край на войната.

Изправяйки се едновременно срещу остатъците от Третия Райх и оперативните сътрудници на СССР, Файърбърн ще трябва да попречи на ценна информация (и хора) свързани с проекта V2 да се изплъзнат от американски ръце.

Въпреки леко натрапчивия „патриотичен” елемент, за щастие играта не дразни с прекомерно натякване за „величието на американската нация”, а просто използва темата за OSS (и операция Paperclip), за да разгърне пред очите ви сцени от самия край на Втората световна война.

На практика най-уникалната черта на Sniper Elite е именно фактът, че играта ви дава шанса да видите описаните събития от гледната точка на един елитен снайперист, т.е. през оптичния мерник на любимата му карабина.

„Симулацията” на това ниво е отлична, предлагаща набор от доста оригинални идеи (като например опция за задържане на дъха преди изстрел и по този начин драстично подобряване точността на стрелба).

Най-интригуващата геймплейна новост във V2 спрямо предната част на Sniper Elite е въвеждането на така наречената X-Ray Kill Cam – уникален спец-ефект, изобразяващ в стряскащи анатомични подробности момента на стълкновение на куршума с тялото на жертвата.

На някои това би им се сторило малко отблъскващо, но обръгналите екшън фенове ще оценят мрачната красота на цялостното проследяване на куршума, почти физическият пукот от проникването в плътта и избликналата кръв – всичко това ефектно изобразено на забавен каданс.

Накратко – ако ви е омръзнало от поредните издания на „екшън императорите” CoD и Battlefield и търсите нещо с различна гледна точка и новаторски подход, Sniper Elite V2 със сигурност ще ви допадне.

 


Сподели.