Снимат шести сезон на „Под прикритие“

Pinterest LinkedIn +

Юлиан Вергов влиза с роля в сериала, снимките на новия сезон започват през лятото

Един от най-емблематичните български сериали – „Под прикритие“ – се завръща в ефира на Българската национална телевизия с шести сезон. Снимките започват през лятото, като зрителите на обществената телевизия ще могат да гледат новите 12 епизода през 2025 г.

Имам честта и удоволствието да представя официално новия шести сезон на един от най-успешните сериали в България, не само на БНТ. За нас е особена гордост, че след толкова години успяхме да продължим и да развием сериала, който, вярвам, е любим на нашите зрители и всички очакват с нетърпение новия сезон.

За първи път към „Под прикритие“ проявиха интерес и световни платформи, така че съвсем скоро той ще бъде един от първите български сериали, излъчени по HBO.

Началото на снимките на новия сезон ще бъде през лятото на тази година и се надяваме да го излъчим през 2025 г.“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на специална пресконференция.

В „Под прикритие 6“ зрителите ще видят отново едни от любимите си герои – безскрупулния престъпен бос Петър Туджаров-Джаро, в чиято роля е Михаил Билалов, както и Росен Гацов-Куката, в чийто образ се превъплъщава Мариан Вълев. Сред големите изненади в новия сезон на криминалния сериал, който постави нови стандарти във филмопроизводството у нас, е участието на звездата Юлиан Вергов.

Срещи с още нови герои и интригуващи сюжетни линии очакват феновете на „Под прикритие“, разкри режисьорът Виктор Божинов. „По стечение на съдбата съм режисьор на голяма част от епизодите на досегашните пет сезона и съм изключително благодарен, че получих покана за този шести сезон. Това може би е единственият проект, към който бих се върнал, защото изпитвам страхотен сантимент към него и му дължа голяма част от успешната си кариера. Шести сезон ще бъде по-различен и географски – ще се снима освен в София и околностите, по българското Черноморие, във Франкфурт и Малта“, разкри Божинов.

В пресконференцията на 6 февруари 2024 г. взеха участие още сценаристите Борислав Захариев и Ваня Николова, създателят на „Под прикритие“ Димитър Митовски, журналистът и консултант на сериала Слави Ангелов, както и две от звездите на сериала - актьорите Михаил Билалов и Мариан Вълев.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.