Снимат римейк на култовия екшън с Киану Рийвс и Патрик Суейзи - "Пресечна точка"

Pinterest LinkedIn +

Култовият екшън "Точка на пресичане" (Point Break) - един от първите пълнометражни широкоекранни хитове на носителката на Оскар Катрин Бигелоу (Katherine Bigelow), издаден през 1991 г., ще бъде преработен в нова версия, с която се е заела филмовата компания Alcon Entertainment.

В официалното й изявление във връзка с анонса се казва, че "също като в оригиналния филм, главните персонажи в предстоящата нова версия на "Пресечна точка" ще бъдат агент на ФБР, който прониква под прикритие в света на екстремните спортове, за да разкрие плановете на криминална групировка, и нейният лидер".

По непотвърдена информация сценарият на лентата е преработен от Курт Вимер (Salt, предстоящия римейк на Total Recall), докато режисьорът и актьорският състав предстои да бъдат избрани.

В ролята на федералното ченге Джони Юта в оригиналния филм се превъплъти Киану Рийвс (Keanu Reeves), а в тази на главата на криминалната групировка, в която се инфилтрира по линия на страстта на членовете й към сърфинга – Патрик Суейзи (Patrick Swayze), който си отиде от този свят през септември 2009 г.

Point Break е поредното допълнение към списъка от заглавия, по които в момента се разработват римейк версии, наред с Oldboy, War Games, Hellraiser, The Bodyguard и The Crow.

Сподели.