"Снежанка и ловецът" сразиха "Мъже в черно 3" в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Току-що издадената нова широкоекранна свободна адаптация на приказката на Братя Грим за Снежанка - Snow White and the Huntsman, с Кристън Стюарт (The Twilight Saga), Крим Хемсуърт и носителката на Оскар Шарлийз Терон, реализира най-големи приходи в американския боксофис през дебютния си уикенд, надминавайки очакванията на анализаторите и тези на предходния лидер в класацията – Men in Black 3.

Третата част от касовата sci-fi комедийна екшън поредица с Уил Смит и Томи Лий Джоунс е претърпяла спад в посещаемостта от 58%, в резултат на което приходите й от изминалия уикенд са в размер на $29.3 млн. 

Заснет с бюджет от $170 млн., Snow White and the Huntsman инкасира $56.3 млн. от прожекции в САЩ и Канада и още близо $40 млн. – извън Северна Америка, което предполага комерсиален успех съгласно неписаното правило, че една средностатистическа кино продукция приключва тура си с приходите си от дебютния си уикенд, умножени по три.

За сравнение, Mirror Mirror – издадената по-рано тази година алтернативна трактовка на приказката на Братя Грим с участието на Джулия Робъртс и Лили Колинс, стартира с $18  млн. и приключи тура си в Северна Америка с $62 млн. Snow White се представи доста по-добре и от другите скорошни високобюджетни продукции на Universal Pictures – Battleship и Dark Shadows, които не само не успяха да оглавят боксофис класацията, но и да застрашат границата от $50 млн.

Men in Black 3 коства на Columbia Pictures $225 млн. разходи за продукцията му, а глобалният му боксофис към момента е в размер на $386 млн., $274 млн. от които са от прожекциите на лентата извън Северна Америка.

Пет седмици след рилийза си, блокбъстърът на 2012 г. с главно "Б" - The Avengers, продължава да си придържа към графика си за разбиването на рекорда за най-доходоносен филм на всички времена – с $1.4 млрд. глобален боксофис, той задмина Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 и вече отстъпва единствено на Avatar и Titanic.

Касовите ленти на Джеймс Камерън са единственото препятствие пред Avengers и във вечната класация на Северна Америка, където лентата генерира $552.7 млн., измествайки от третото място The Dark Knight.

Тя е под No.3 и в актуалното издание на американската боксофис класация, пред злощастният Battleship, който добави към боксофиса си едва $4.8 млн., и The Dictator на Саша Барон Коен – с $4.7  млн.

The Best Exotic Marigold Hotel, What to Expect When You're Expecting, Dark Shadows, Chernobyl Diaries и новоиздадената историческа драма For Greater Glory с Анди Гарсия в ролята на героичният генерал от мексиканската La Cristiada Енрике Веларде допълват челната десетка на класацията.

Сподели.