Смърт помрачи снимките на G.I. Joe 2: Retaliation

Pinterest LinkedIn +

Член на техническия екип, работещ на снимачната площадка на екшън продукцията G.I. Joe 2: Retaliation в Ню Орлиънс, загина при инцидент с товароподемно съоръжение, по който е започнало разследване.

Продуцентската компания, разработваща продължението на научно-фантастичния екшън G.I. Joe: The Rise of Cobra от 2009 г. - Paramount Pictures, направи изявление, в което изразява съболезнованията си към близките на загиналия Марк Хубър и декларира готовността си да съдейства за разследването на "този необичаен случай".

Според публикации в медиите, човекът е загинал при преобръщане на мощен товароподемен кран.

Снимките на лентата, чийто предшественик бе реализиран с внушителния бюджет от $175 млн. и инкасира малко над $150 млн. от прожекции в САЩ и още толкова в интернационалния боксофис, стартираха в Ню Орлиънс през август.

Продукцията, чиято премиера ще се състои в средата на 2012 г., е с нов режисьор в лицето на Джон Чу (Стивън Сомърс засне The Rise of Cobra) и почти напълно обновен актьорски състав. В него фигурират Дуейн Джонсън, Рей Стивънсън, RZA, Чанинг Тейтъм, който участва и в първия филм, както и Брус Уилис (Bruce Willis), който допреди няколко седмици бе в България за снимките на The Expendables 2.

Именно в този период на снимачната площадка на продукцията на язовир "Огняново" край Елин Пелин пострадаха двама каскадьори, единият от които загина.

През 2012 г. Уилис ще се снима в най-малко две нови продукции - Kane & Lynch и A Good Day to Die Hard ("Умирай трудно 5"), чиито премиери са насрочени за 2013 г. Както може да се предположи, и двете ленти са в екшън жанра, което се отнася и до четири от шестте реализирани продукции с негово участие с премиери през 2012 година.

Сподели.