Смарт гривна Garmin Vivosmart – един помощник, който мисли за здравето ви

Pinterest LinkedIn +

Тази високотехнологична джаджа не престава да ви напомня колко важно е движението. Послушайте я!

Носимите технологии са една от най-актуалните тенденции напоследък и едва ли можем да се съмняваме в това, след като дори компания като Garmin, която традиционно свързваме с по-друг тип продукти, също се опитва да намери място на този пазар.

Това става с новата умна гривна Garmin Vivosmart (цена 389 лв.), която представлява доста сполучлив опит за връзка между смартфоните и фитнес тракерите.Гривната следи съня, калориите, движението и други показатели, като в същото време изпраща известия от вашия смартфон до OLED дисплея на джаджата.

Garmin Vivosmart има доста сполучлив минималистичен формат, който я прави почти незабележима. Честно казано, ако не беше леката издутина от OLED екрана, вероятно изобщо нямаше да усетите, че тя е на ръката ви. А за уред, който наблюдава личните ви навици, тази деликатност определено е голям плюс.

Въпросният дисплей обаче е една от най-отличителните характеристики на джаджата. Той е с размер 1,35х0,14 инча и с резолюция 128х16 пиксела. Ако почукате два пъти на него, ще видите часа и датата. Плъзнете с един пръст наляво или надясно, и на екрана ще се покажат съобщения и известия от смартфона ви, панел за управление на музиката, както и същината на гривната – здравните и физическите показатели.По този начин само с едно движение на пръста получавате прецизна и актуална информация за изгорените калории, изминатите километри, направените крачки и др. Освен това може да задавате и собствени цели като определен брой крачки на ден и да следите за тяхното изпълнение.

Особено интересна е функцията "Time to Move", която следи колко време сте прекарали мудно на едно място и с нежна вибрация ви подсеща, че от време на време наистина е по-добре да се поразтъпчете.

Дисплеят на Garmin Vivosmart е ярък и се вижда без проблем на слънчева светлина, така че да не изпускате гривната от поглед, докато правите сутрешния си крос в парка. В затворени помещения той е направо идеален и ви позволява да следите входящите известия. Връзката със смартфон става с помощта на iOS и Android приложението Garmin Connect, като е необходимо създаване на акаунт. Гривна и телефон се свързват с Bluetooth и след първоначалната синхронизация, която отнема около минута, Garmin Vivosmart е готова за ползване.Garmin Connect се свързва с гривната всеки път, когато стартирате приложението, и набързо изпълва екрана на телефона с подадените от нея данни. В обратна посока от смартфона към гривната пък се предават всички входящи съобщения, които получавате, включително SMS, имейл, съобщения в Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat и др. Реакцията на Garmin Vivosmart наистина е блестяща и понякога гривната ви информира за входящо съобщение дори още преди това да направи телефонът.

Когато смартфонът и гривната се раздалечат прекалено много, гривната вибрира, за да ви подсети, че връзката се губи. Когато двете устройства отново се съберат, повторна вибрация ви съобщава, че те са синхронизирани.Garmin Vivosmart определено впечатлява с изчистен и елегантен дизайн, както и с достоверни статистически данни, отмерващи физическата ви активност в ежедневието. Особено забавно е съобщението "Движи се!", когато сте се отдали на мързел в даден момент от деня. Батерията на гривната също е много добра и издържа до 7 дни при 24-часово наблюдение. Така вече наистина нямате извинение да не бъдете малко по-активни.

Купи смарт гривна Garmin Vivosmart ТУК

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.