"Smallman" с ново DIY видео и промо турне през декември и януари

Pinterest LinkedIn +

Българската група "smallman" представи новия си сингъл "Камък", който ще е част от предстоящия албум, планиран за втората половина на 2020 г. Песента е реализирана в традиционния за формацията разпознаваем стил.

Тя е единствена по рода си с факта, че е напълно независим продукт и се вписва в концепцията DIY ("Do It Yourself" на английски, което на български означава буквално "Направи си сам"). Целият процес по звукозаписа и заснемането на видеото е планиран, финансиран и реализиран изцяло от членовете на групата и най-близки техни сподвижници, професионалисти в своята област. Високите изисквания, личащи във всеки детайл от крайния резултат, откроява "smallman" като един от най-добрите образци на качествен DIY продукт на българска почва – без помощта на издатели и продуценти. Стремежът към перфекционизъм е философия, която "smallman" изповядват още от самото си основаване преди цели петнадесет години.

В "Камък" звучи музиката на разширения състав на "smallman", в който освен основните членове Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани) се включват и международно признатият електронен артист и продуцент Иван Шопов (програминг), както и мултиталантливият Петър Делчев (струнни), познат от формации като "Исихия" и "Кайно Йесно Слонце".

Звукозаписът е осъществен във "Фабрика 126" в домашното студио на Цветан Хаджийски, миксиран в акустично контролирана среда под ръководството на Костадин Андонов и Тодор Неделчев (познат като барабанист на групата "4?" / "Four Questions") и мастериран от Майк Каладжиян ("Rogue Planet Mastering"). В момента завършващ курс по продуцентство в Берлин, Германия, Тодор Неделчев пренася международен опит на родна земя, като с работата си по "Камък" поставя реален стандарт за световен звуков инженеринг.

Любопитен факт за песента "Камък" е нейният текст, създадени по творби на големия български поет Борис Христов. Режисурата и монтажът на клипа са дело на самите членове на "smallman" и на визуалните артисти София Зашева и Антония Гласкова.

Гледайте "Камък": 


Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.