Slipknot атакуват с нов звук и нови маски

Pinterest LinkedIn +

След повече от 2 години затишие, Слипнот се появяват с нов имидж и нов албум /дата на издаване 25 май/, чието име е: Vol. 3: "Subliminal Verses. Групата ще разкрие третата серия от тяхната запазена марка – маските - на тазгодишното Йегермайстер турне заедно с Fear Factory и Chimaira, започващо на 30 март.


“Новите маски са по-опростени, в сравнение с тези от 2002 г., но на практика са в същия стил. Няма да има голяма изненада и в новата ни музикална продукция” разкрива за сайта на МТV, барабаниста на групата - Джои Джордисън. “ Както и маските, така и звукът ще бъде назабавно разпознат, но парчетата са по-усъвършенствани от предишния материал на групата”.

Първият допир до новият албум ще е песента "Pulse of the Maggots”, която излиза в самото начало на Йегермайстер турнето /30 март/. “Носи усещането за хибрид между Министри кръстосани със Слейър. Това ще е първото представяне на накъсаните олд скуул китарни сола на Mick Thompson и Jim Root. Те са двама от най-добрите китаристи, които някога съм чувал и е страхотно, че никога не използвахме таланта им, за свирене на технични метъл сола. Но като ги чуете да свирят сола напред - назад из това парче, е толкова откачено, че може да ви накара да се смеете.” –продължава Джордисън.

Чрез официалния сайт, групата е подготвила мащабна промоция на Vol. 3: "Subliminal Verses”, започваща на 30 март с MP3 - даунлод на "Pulse of the Maggots”. В следващата седмица, песента определена за първи официален сингъл - "Duality”, ще се продава чрез магазина за iTunes /официална продажба на легални MP3/.
“Това е най-експерименталния сингъл , който Slipknot са пускали, мрачна песен с най-тежките грууви звуци, вокалът е наистина див” - допълва Джои

Достъпа до специалните екстри в сайта ще стане по-труден на 25 май, когато излиза албумът. На тази дата ще бъде пуснат MP3 файл на парче, невключено в албума, но достъпно единствено за закупилите психарското CD. Специално издание на Vol. 3: "Subliminal Verses” позволява на феновете да се включат в 9 онлайн чата с членовете на групата, както и да видят заснет материал “зад кулисите” на звукозаписни сесии. Последният сегмент в промоцията, пуснат в ход от 28 юли на сайта на Слипнот ще е миксборда, зареден с 9 разлини луупа музика на групата. Никой посетител няма да слуша един и същ семпъл 2 пъти, и никой няма да чуе същото като останалите.На 10-ти и 11-ти юни, Слипнот ще участват и в изключителения по мащабите си фестивал - Aerodrome Rock Festival, в близост до Виена. Освен тях, потвърждение са дали: Red Hot Chili Peppers, Pixies, Janes Addiction, Die Toten Hosen, Slayer, Il Nino, Hatebreed, Pungent Stench, Metallica, Korn, и Mia! Специално за това събитие, фирма Euro Concert Tours обяви преди известно време, че ще предложи на българските фенове двудневна екскурзия за събитието. За повече подробности посетете официалния сайт на Euro Concert Tours на адрес: http://www.euroconcertours.comНовият "стар" имидж на Slipknot

Сподели.