Sleeping Dogs

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън игра с отворен свят Година: 2012 Разработва: Square Enix London Studios Издава: Square Enix Платформа: PC | Xbox 360 | PS3

През годините феноменалният успех на култовата Grand Theft Auto серия роди цяла плеяда клонинги на поредицата - някои по-успешни, други недотам.

Sleeping Dogs може да ви заприлича на поредния опит по темата, но външният вид е заблуждаващ, така че не бързайте да си правите изводи.

Да, и двете заглавия жанрово принадлежат към така наречените open world (игри с отворен свят) заглавия, но екипът на Square Enix London се е постарал доста, за да придаде на Sleeping Dogs неин неподражаем облик и излъчване.

На теория играта представлява поредното издание на поредицата True Crime, но в действителност проектът премина през толкова много перипетии и пълен редизайн, преди да акостира в ръцете на Square Enix, че чертаенето на паралели е меко казано несъстоятелно.

Действието на играта ще ви отведе из опасните улици на Хонг Конг, където детективът под прикритие Уей Шен е по следите на Триадите – китайската мафия.

Сюжетът бързо ще ви оплете в паяжина от интриги и конспирации, като скоро ще усетите как огреният в неонова светлина азиатски мегаполис ви всмуква във водовъртежа си от вълнуващи възможности. Играта ще ви предложи огромен свят за изследване, нелинеен сюжет, в който в един момент ще трябва да откраднете автомобил, в следващия - да играете комар, да пеете в караоке бар или да се включите в нелегален боен клуб.

Играта смесва няколко различни геймплейни стила – от динамични ръкопашни битки (тип  Batman: Arkham Asylum), напрегнати автомобилни гонки, които ще ви напомнят Need for Speed, и ролеви елементи, свързани с трупане на три вида опит (Triad XP, Face XP и Police XP) и развитие на Уей Шен.


Сподели.