Следващият "Спайдърмен" вече си има нов режисьор

Pinterest LinkedIn +

Columbia Pictures и Marvel Studios обявиха в съвместно изявление името на новия режисьор на следващата част на "Спайдърмен" (Spiderman).

Както е известно, преди дни поради "творчески разногласия" проектa напуснаха Сам Рейми (Sam Raimi) и досегашният изпълнител на главната роля - Тоби Магуайър (Tobey Maguire).

На режисьорския стол ще застане Марк Уеб (Marc Webb), който бе номиниран за "Златен Глобус" за работата си над комедията 500 Days of Summer. Той изгрява в общественото пространство като режисьор на видеоклипове като например този към 21 Guns на Green Day, преди да се насочи към киното.

Сценарист на филма ще е Джеймс Вандербилт, който бе и в основата на конфликта с Рейми, а продуценти ще са Ави Арад и Лаура Зискин.

Columbia Pictures и Marvel Studios обявиха, че новата лента няма да продължава историите на трите предходни, а ще търси нова гледна точка върху персонажа Питър Паркър, като ни покаже "интимната човешка история на един обикновен тийнейджър, която се развива в един суперепичен свят".

Все още обаче няма яснота около това кой ще замени Магуайър в главната роля, въпреки че като явен фаворит се очертава звездата от Twilight Робърт Патинсън (Robert Pattinson). Очаква се снимките да стартират по-късно тази година, а следващият Spiderman да зарадва киноманите с поява не по-рано от лятото на 2012 година,

За Спайдърмен, рекордите в киното и един малко очакван развод!

Сподели.