Следващата версия на Minecraft излиза на 1 август, внасяйки много и сериозни промени

Pinterest LinkedIn +

Следващата версия на Minecraft ще стане факт на 1 август, обявиха Mojang чрез своя блог, разкривайки какви ще са промените, които ще влязат в сила с ъпдейта. А те ще са големи, като се започне с асимилирането на сингълплеър в мултиплеър режима на игра.

Това не значи, че играчите повече няма да могат да играят солово. "Така ще се гарантира, че ако поправим даден проблем в мултиплеъра, той ще е разрешен и в сингълплеъра", казва се в публикацията на настоящия главен програмист на Minecraft.

И което е също толкова важно – по този начин ще се премахне необходимостта от прехвърлянето на сингълплеър карта в мултиплеър, и обратно - ще стане възможно използването на чийтове, споделянето на сингълплеър светове с други играчи и ще се гарантира, че всяка промяна или мод ще са съвместими и с двата режима.

Тук е моментът да се отбележи, че в резултат на това ще се увеличи консумацията на системни ресурси, но пък е необходимата крачка, чрез която Minecraft да бъде подготвена за излизането на Mod API – нещо, което феновете на играта, превърнала се в световен феномен през последните две години, се надяваха да дойде с v1.3.

Сред останалите нововъведения, които ще станат факт в излизането й, са възможността да се пише и запазва до 50 страници текст в книги, които другите играчи могат да прочетат, и добавянето на ресурса смарагд. Чрез обработените от неговата руда скъпоценни камъни ще могат да се закупуват предмети от NPC жителите, включително такива, които не могат да бъдат придобити по друг начин.

Ще бъдат добавени също нови стълби, половинки блокчета, какаови растения, варели, плавателни съдове, както и магически сфери. Един от проблемите, които няма да бъдат отстранени с излизането на v1.3, въпреки че е приоритетен за Mojang, е този със светлината, причиняващ черните региони в игралния терен.

Седем месеца след официалната си премиера на пазара, Minecraft е една от най-продаваните игри на 2012 г. и най-продаваната в Xbox Live Arcade на всички времена – още през май 2012 г. продажбите й за PC надхвърлиха 6 млн. копия, а тези за всички платформи (Android, iOS, Xbox 360) – 9 млн. копия.

Сподели.