Следващата игра на Criterion (NFS, Burnout) няма да е рейсър

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра на британското студио Criterion, субсидирано от Electronic Arts, няма да е нито нова част от най-успешната рейсинг поредица в историята Need for Speed, нито ново попълнение в емблематичния франчайз в същия жанр Burnout.

Тя дори няма да е рейсър, но какво точно ще представлява е твърде рано да се каже. Това са думите на креативния директор на студиото Алекс Уорд, който публикува следното съобщение в Twitter:

"След като вложихме повече от десетилетие в производството на игри в рейсинг жанра, дойде време да направим нещо ново и различно. Тъй като сме в съвсем начален етап на разработка, засега нямам какво да коментирам (по отношение на следващия проект на студиото)."

Първата игра на Criterion (Software) - Scorched Planet – излезе през 1996 г. и бе последвана от Sub Culture и Redline Racer. Оригиналната Burnout игра се появи на бял свят през 2001 г., а последната към днешна дата (но не и в далечна перспектива, според Уорд) – през 2011 г. (Burnout Crash!).

Последната продукция на студиото е издадената през 2012 г. Need for Speed: Most Wanted, оценена изключително високо както от феновете, така и от критиката (83/100 MetaScore).

Сподели.