Следваща спирка "Надежда", или как Manu Chao стопли София за втори път

Pinterest LinkedIn +

Столичната зала "Фестивална" се оказа епицентър на балканското турне на световноизвестния французин с испански корени Manu Chao, който превърна 16 септември 2013 г. в своеобразен музикален празник, микс от ска, реге, пънк и дъб.

José-Manuel Thomas Arthur Chao е предвестник на промяната - онази бунтарската и свободолюбивата. Малкият-голям и много сърцат човек не принадлежи само на Европа, било то Франция или Испания, а на целия свят. Енергичен, борбен и раздавaщ се. Скачащ с ритъма на сърцето си и емоционално избухващ.

Концертът в препълнената зала "Фестивална" прерасна и в урок по човечност, устременост и социална ангажираност. Искреност, действаща под малко модифицираното мото "Мисли глобално и се старай да действаш глобално".

Широкоскроеният бунтар Manu Chao не спря да се раздава на сцената, да ускорява и нажежава страстите. По време на шоуто прозвучаха химните La Vida Tómbola, Mi Vida, Politik Kills, Clandestino и мн. др.

За доброто настроение на феновете преди сета на Manu Chao се погрижиха DJ Lazy Face, Миленита с групата й Funky Miracle и Уикеда. Концертът бе организиран от Loud Concerts и Строежа.Сподели.