Sledgehammer: Advanced Warfare е с мащабите на четири холивудски продукции. Това е ново IP в Call of Duty

Pinterest LinkedIn +

Глен Скофилд и Майкъл Кондри от Visceral Games сформират Sledgehammer Games през 2009 година, привличайки кадри от Valve, Naughty Dog и Crystal Dynamics. Студиото участва в разработката на Call of Duty: Modern Warfare 3, а тази година ще атакува рекордите, поставени от това заглавие в комерсиален аспект, с Call of Duty: Advanced Warfare. По техните собствени думи това е гигантска продукция, в чиято разработка са вложени не само солиден бюджет и много човешки труд, но и безкрайно много проучване и всякакви информационни и научни ресурси, които дават основание на компанията да претендира за изключително високо качество на своята продукция.

"След три години работа, с нов енджин, хардуер от ново поколение и нов бранд, вие съвсем скоро ще видите, че това не е доброто старо Call of Duty. В количествено и качествено отношение Advanced Warfare се явява еквивалент на четири холивудски филма. Съдържа стотици часове мултиплеър геймплей. Цялостно реализиран кооперативен режим. В създаването на съдържание като това са впрегнати възможностите на армия от ветерани в индустрията", обяснява Майкъл Кондри, а Глен Скофилд допълва:

"Военната технология в играта е базирана на проучване, което тече в момента. Ще видите нещо, което е 50 години напред в бъдещето. Наистина нямаше нищо, което да можем да използваме наготово. Трябваше да направим тази игра от нулата. Това действително е чисто нов франчайз в рамките на Call of Duty; нова интелектуална собственост. Иска ни се да разберете, че това не е просто поредното завъртане на манивелата. Направихме ненормално много проучвания в процеса на създаването й – ровихме се в книги, статии, говорихме с учени, предприехме пътувания, привлякохме консултанти."

Резултатът от всичко това ще може да бъде видян на 4 ноември 2014 година, когато ще се състои премиерата на играта за PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One. Бета тестерите вероятно ще получат тази привилегия доста по-рано.

Сподели.