След Уолдън Шмит, Аштън Къчър влиза в образа и на Стив Джобс

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Аштън Къчър ще се превъплъти в Стив Джобс в нов, независим филм за основателя на Apple, наречен Jobs.

34-годишният бивш модел, продуцент и водещ на несъществуващото вече риалити шоу Punk'd, пробил в киното с първата си роля – на Майкъл Келсо в комедийното шоу на Fox That '70s Show, ще влезе в образа на покойния Джобс от младите му "хипи" години до времето, когато креативният му гений в областта на високите технологии започва да дава плод.

Джошуа Майкъл Стърн (Neverwas, Swing Vote) ще режисира лентата, чийто сценарий е дело на неизвестния на широката публика Мат Уайтли.

Снимките ще бъдат осъществени след края на тези на деветия сезон на Two and a Half Men, където Кътчър изпълнява ролята на младия милиардер, предприемач в IT сферата, Уолдън Шмит.

Героят му бе създаден от Чък Лори "от пепелта" на Чарли Харпър, който бе убит от сценаристите на шоуто след уволнението на Чарли Шийн. Неотдавна и Лори, и Къчър признаха, че все още нямат официално потвърждение от CBS, че шоуто ще има десети сезон.

През последните четири години Къчър записа участие в около половин дузина кино продукции, най-скорошните от които са миналогодишните хитове No Strings Attached и New Year's Eve.

Предстоящият филм за Джобс с негово участие не е единствената биографична продукция за покойния създател на iPhone и iPad – Sony също разработват такава, адаптирайки книгата на Уолтър Исааксон, издадена няколко месеца след смъртта му на 5 октомври 2011 г. от рак на панкреаса.

Сподели.