След Булсатком и Blizoo спря излъчването на каналите на TV7

Pinterest LinkedIn +

Два месеца след благоприятния изход от споровете между Булстаком от една страна и bTV и TV7 – от друга конкурентен телевизионен оператор също преустанови излъчването на каналите на набиращата скорост медийна група, ръководена от Николай Бареков.

На 18 март националният кабелен оператор Blizoo спря излъчването на TV7, Super7 и News7 (доскоро ББТ) по същите причини, довели до "кризата" с Булсатком от началото на 2013 г.

"Въпреки усилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Super7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч.", обясняват от Blizoo чрез публикация в официалния си сайт с днешна дата.


"TV7 поискаха многократно по-висока цена за излъчването на TV7 и Super7, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти. Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите на Blizoo. Blizoo се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от TV7. За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, Blizoo е принуден да спре излъчването на каналите.

Отделно TV7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на TV7.

Преговорите продължават и се надяваме да подновим излъчването на каналите на TV7 в най-скоро време", казва се още в изявлението, според което потребителите на кабелния оператор нямат правно основание да прекратят договорите си и ще бъдат компенсирани с допълнителни канали.

Бареков: Бяхме брутално нападнати от кабелния монополист>>

Сподели.