Slayer записват наследник на "God Hates Us All"

Pinterest LinkedIn +

Американската траш метъл група Slayer втора седмица е в студио в Лос Анджелис, където записва 11-те си нови композиции, предвидени за все още неозаглавеното си ново CD. Първи албум на групата от 2001 г. насам, негов продуцент е Рик Рубин (Rick Rubin, Slipknot, Justin Timberlake).

Тонрежисьор е не по-малко култовия за стила Джош Ейбрахам (Josh Abraham), работил с Velvet Revolver, Stain и мн. др. Вече е известно едно от заглавията от траклиста - "Cult", а китаристът Кери Кинг (Kerry King) обещава 100% "зловеща бруталия".
 
"Определено има неща, за които не може да се говори в Slayer, и определено има други, за които хората очакват от нас да говорим", казва Кинг, цитиран от Blabbermouth. "Всеки очаква от нас да говорим за война, сатанистки и анти-религиозни работи, а този запис направо прелива от това".
 
По негово описание новият запис гарантира също триумф на китарните рифове. "Фрашкано е с рифове. Колкото повече работехме по албума (а този период надхвърля 2 години, бел. ред), толкова по-яки ставаха рифовете в него. Мисля, че всеки, който харесва Slayer, музикално имам предвид, ще се влюби в този албум".
 
От началото на юни Slayer ще поемат на двумесечно турне в САЩ, заедно с Labm of God, Mastodon, Childred ot Bodom и Thine Eyes Blled. Кръстено "Unholy Alliance Tour", на този етап не всички спирки от него са уточнени.
 
Снимки от студиото ТУК.
Сподели.