Слави Трифонов се завръща в bTV с „Бягство към победата“

Pinterest LinkedIn +

Състезателното риалити „Бягство към победата“ с нов сезон по bTV. Телевизионното приключение ще даде възможност на участници и зрители да се докоснат по различен начин до красотата и историята на България.

Забавният и обичан формат „Бягство към победата“ ще бъде част от обновената програмна схема на bTV през 2024 г., съобщиха от телевизията. По-любопитна обаче е новината, че зад проекта стоят хора на известния шоумен Слави Трифонов, който преди почти 5 години напусна bTV с гръм и трясък. Реализацията на формата е поверена на „ЕМД Ентертеймънт“ и Евгени Димитров-Маестрото, с чието име се свързват редица успешни телевизионни предавания като „Гласът на България“, „Music Idol“, „Dancing Stars“, “Lord Of the Chefs”, „България търси талант“ и други.

Дали затоплянето на отношенията между хората "7/8" и националната телевизия е свързано с рокадите и трусовете по високите етажи на bTV напоследък, или топлата връзка в този случай е младата говорителка Виктория Готева, която отскоро е и г-жа Димитрова (след като миналата година се омъжи за Маестрото)? И дали е вярно, че телевизията замразява отношенията си с други известни продуценти - Иван и Андрей Арнаудов, което на свой ред означава, че тази година няма да има "Фермата" (поне не по bTV)?

Всички тези въпроси засега остават без отговор, но по-важното е, че предстоящото състезателно риалити ще предизвика участници и зрители да се впуснат заедно в динамична надпревара, чрез която да научат повече за България, преминавайки през нейната територия, история и култура и справяйки се с различни предизвикателства. В него няколко двойки играчи, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, предприемат пътуване и преминават през разнообразни вълнуващи изпитания, за да стигнат до голямата награда, наричана „Съкровището“.

Пътят на двойките се движи през различни места в страната, които включват природни, исторически и културни забележителности. Всички указания и задачи, които получават участниците, са свързани с България – исторически личности и обекти, обичаи, реалност, бит и нрави. Част от указанията са под формата на изображения, логически и технически задачи или загадки. Двойките тръгват заедно от едно място и през решаване на различните задачи разкриват нова информация, която ги превежда през пътуването и ще ги отведе до финала. 

"Бягство към победата 2 : Съкровището" е изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура. Дълги преходи без почивка, хубави и лоши метеорологични условия, както и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят участниците.

Първият сезон на предаването в България, в участва тогавашната "Мис Плеймейт" Златка Димитрова (известна и като Черната Златка), беше излъчен през далечната 2009 г.
Сподели.