Slash и Мария Илиева в новия албум "Феникс" на D2

Pinterest LinkedIn +

Броени дни преди премиерата на дългоочаквания нов албум на D2 - "Феникс" - бандата разкри детайли за подготвяния близо 4 години проект. Записът включва 10 песни и 5 бонус трака, а специални гости в него са поп звездата Мария Илиева, бийтбокс изпълнителят Red One, американската легенда и продуцент на предишния им албум "6" - Lanny Cordola, както и рок иконата Slash (Guns N' Roses).

Парчетата във "Феникс" са записани за година и половина в бивша резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина, която музикантите от D2 са превърнали в свой базов лагер и мобилно студио.

Според Митко Кърнев идеята била да се скрият от света и да творят в нова среда по примера на групи като The Rolling Stones, Led Zeppelin и Red Hot Chili Peppers, а в избора на локация се намесила съдбата.


"По време на турне попаднахме случайно в резиденцията заедно с целия ни технически екип", разказва Митко Кърнев.

"Бяхме впечатлени от мястото, защото, освен че имаше подходяща акустика за звукозапис, природата наоколо беше уникална. За щастие срещнахме подкрепа от кмета на Кюстендил Петър Паунов, събрахме си багажа, подготвихме специално мобилно аналогово студио и потеглихме. Стартирахме проекта през 2010 г. по модела на великите банди – започнахме албума от нищо".

Следват над две години довършителна работа – D2 пишат текстовете заедно с добрия си приятел Александър Петров, автор на незабравими лирики като "Бъди какъвто си" и "Малкият град". Миксът на албума е дело на Димитър Ганчев, а мастерингът е правен в САЩ от носителя на награда "Грами" Brad Blackwood.

След сериозна вътрешна селекция D2 са избрали песните във "Феникс" от над 20 готови композиции, а в абсолютна тайна се пази пилотният сингъл от албума – никой извън групата и студийния им екип не е чувал парчето, което ще бъде представено на специално шоу в столичния клуб Joy Station на 28 март 2014 година.


Сподели.