Слънчев бряг отново на протест

Pinterest LinkedIn +

Слънчев бряг се готви за организиран протест на 19 август. Обявен след спонтанно изразеното недоволство на бармани, сервитьори, диджеи и танцьори на ключовите заведения в Слънчев бряг и получил официално разрешение, протестът ще се състои на паркинга в комплекс "Cacao Beach" в събота от 17:00 часа.

Този път в него ще се включат и туристите, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения SOLAR Summer.

Основното искане ще бъде за открит диалог по темата и за съдействие от отговорните институции, съобщава Иван Дончев – управляващ съдружник в "Cacao Beach" и организатор на протеста в събота.

"Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Г-н Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася с уважение и към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?" − коментира още той.

Припомняме, че след акциите на вицепремиера Валери Симеонов в курорта Слънчев бряг организаторите от Yalta club отмениха тазгодишното издание на популярния фестивал за електронна музика SOLAR Summer. В официално изявление те се обърнаха към всички компетентни органи, които трябва да създадат подходящи условия, гарантиращи безпроблемното протичане на подобен род мащабни прояви с международно участие.

Сподели.