Може да съдят Валери Симеонов заради отмяната на SOLAR Summer

Pinterest LinkedIn +

Комплексът CACAO BEACH, който щеше да е домакин на фестивала SOLAR Summer може да съди вицепремиера Валери Симеонов заради неговите акции в курорта Слънчев бряг, довели до отмяната на музикалното събитие

Това съобщи лично Иван Дончев, управляващ съдружник в CACAO BEACH по Нова телевизия. Причината е, че отмяната на фестивала носи вреда на комплекса и води до пропуснати ползи.

 

Както Avtora.com вече писа, тазгодишното издание на фестивала, който се провежда вече повече от десет години, е отменено. Като причина за това организаторите посочиха в официална позиция, че не могат "... да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията".


От екипа зад популярното събитие уточниха, че нямат нищо против проверките, но са против незаконните действия. Като такива те определиха действията на вицепремиера Симеонов, заради което и ще си потърсят правата в съда.

 

Междувременно собственици и служители на заведения в курортния комплекс излязоха на протест срещу акциите на вицепремиера.

 

Организаторите на популярния фестивал изразиха убеждението си, че подобни събития могат да се използват от държавата и да се превърнат в част от туристическото ѝ портфолио. Като примери за това те посочиха Сърбия с фестивала EXIT, Румъния с Untold, Унгария със Sziget, Белгия с Tomorrowland, Испания с Ibiza и много други.

 

"За съжаление, както в много други области, така и тук, страната ни изостава сериозно от тенденциите и дори в някои отношения върви назад, а като резултат редица добри събития и фестивали по Черноморието спряха своето съществуване, което пък доведе до сериозен отлив на младите хора и платежоспособните туристи от България" − добавиха още те.

 

Сподели.