Skypeman – индивидуален рингтон за всеки контакт във вашата Skype листа

Pinterest LinkedIn +

Ако използвате активно Skype за комуникация – било то за аудио или видео разговори, вероятно сте наясно, че той разполага само с един-единствен звуков сигнал за повикване. Иначе казано, Skype звъни по един и същ начин независимо от това дали ви търси шефът Ви, някой Ваш приятел, жена Ви или някой напълно непознат.

За доста от потребителите това едва ли е голям проблем, особено ако основният прозорец на програмата е активен на цял екран и ясно виждат кой точно им звъни. Но ако държите Skype минимизиран докато работите или играете, трудно ще разберете кой точно ви търси само от еднотипното му звънене.

Тук на помощ идва една малка добавка за Skype на име Skypeman. Тя е напълно безплатна и ви дава възможност за повече гъвкавост при избора на различни мелодии за оповестяване – индивидуални за всеки абонат в листата ви с контакти.

След като свалите и инсталирате Skypeman (имайте предвид, че засега се предлага версия само за Windows), ще трябва да разрешите на приложението да получи достъп до контакт листата ви.

За да зададете специфичен рингтон за всеки абонат, просто кликнете два пъти върху неговото име. След това ще можете да изберете конкретна мелодия в зависимост от вашия онлайн статус или типа разговор (онлайн, офлайн, аудио/видео чат).

Звуците и мелодиите, които можете да използвате като рингтонове, могат да са в mp3, wav, ogg, flac и още доста формати – разнообразието от поддържани аудио файлове е доста солидно.

Освен това Skypeman предлага възможности и за предварително възпроизвеждане на селектирания от вас звук, за да придобиете представа как точно звучи той.

Сподели.