Skype отново спря

Pinterest LinkedIn +

Само две седмици след последния срив на най-популярния софтуер за VoIP комуникация в интернет - Skype, той отново стана недостъпен за милиони потребители. В обедните часове на 7 юни, програмата се срина, а минути след това в Twitter се появи и съобщение от компанията, извиняващо се за причиненото неудобство.

"Известна част от потребителите ни може да имат проблеми при влизането в Skype. Разследваме случая и се надяваме на повече информация, която да споделим в близките часове", се посочва в анонса.

Съобщенията за внезапното спиране на Skype заляха социалните мрежи минути след срива, като милиони потребители от различни страни по света изразиха недоволството си от случаващото се във Facebook и Twitter.

Това е вторият път, в който се стига до подобна ситуация, след като на 10 май Microsoft придоби Skype срещу сумата от 8,5 милиарда долара и логично повечето от потребителите обвиняват именно компанията на Бил Гейтс. Според мнозинството от тях, проблемите в Skype се получават заради дефект в операционната система Windows.

Часове след срива, чрез официалния сайт за съобщения на Skype бе обявено, че потребителите са били изключени от програмата заради проблем в конфигурацията, като вече се работи по разрешаването му. От Skype добавиха, че "логването" трябва да стане автоматично и се извиниха за причиненото неудобство.

Така действително по-късно популярният софтуер за VoIP комуникация в мрежата заработи нормално, но остави въпросителните дали не е време потребителите да се замислят за по-сигурна алтернатива в близко бъдеще.

Сподели.