Скот Купър ще режисира филм по The Stand на Стивън Кинг

Pinterest LinkedIn +

Към многобройните проекти по творчеството на Стивън Кинг (Stephen King) вече може да добавим и филмова адаптация на един от най-култовите му романи - The Stand (Сблъсък).

Романът ще бъде пренесен на големия екран от режисьора на Crazy Heart (Лудо сърце) и на предстоящия филм с Крисчън Бейл (Christian Bale) и Кейси Афлек (Casey Affleck) - Out of the Furnace - Скот Купър (Scott Cooper).

Освен с режисурата той е ангажиран и с написването на сценария. Преди да се присъедини към проекта на неговото място беше не кой да е, а самият Батман - Бен Афлек (Ben Affleck).

Съвсем очаквано, Афлек трябваше да се откаже от някои от плановете си, след като пое ангажимент към DC Comics и Warner Bros. да се превъплъти в ролята на Черния рицар. Именно The Stand е и сред първите жертви.

Романът на Стивън Кинг е издаден през 1978 г. и проследява опитите на група оцелели да предотвратят изчезването на човешкия вид след разпространяването на смъртоносен вирус, убил почти цялото население на Земята.

Предстоящата лента няма да е първата адаптация на книгата. През 1994 г. тя e основа за мини сериал от четири части, режисиран от Мик Гарис (Mick Garris). Поредицата печели две награди Emmy - за Най-добър грим в мини сериал и за Най-добро озвучаване в мини сериал.

Сподели.