Скитница (The Host)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013 Режисьор: Андрю Никол Сценарист: Андрю Никол С участието на: Сирша Ронан, Чандлър Катенбъри, Макс Айрънс, Франсис Фишер, Уилям Хърт, Даян Крюгер, Джейк Абел, Бойд Холбрук и др. Фантастика, трилър

За филма:

The Host е екранизация по едноименния роман на Стефани Майър, автор на поредицата фентъзи бестселъри Twilight (Здрач). Сценарист и режисьор на лентата е номинираният за "Оскар" Андрю Никол, когото вероятно свързвате с хитови заглавия като Gattaca, Lord of War и In Time.

Главната роля в The Host е поверена на Сирша Ронан, която освен в донеслия й номинация за "Оскар" Atonement може би сте гледали и в The Lovely Bones, The Way Back и Hanna. Партнират й Даян Крюгер (Inglourious Basterds, Inhale), Макс Айрънс (Dorian Gray, Red Riding Hood), Джейк Абел (I Am Number Four), с когото Ронан играе и в The Lovely Bones и носителят на "Оскар" Уилям Хърт (Into the Wild, Vantage Point, Kiss of the Spider Woman).

Историята:

В бъдещето планетата е превзета от извънземни, наричани "душите", които завладяват съзнанието и използват телата на хората. Мелани (Сирша Ронан) е част от малка група хора, които все още се съпротивляват срещу извънземните нашественици, но е заловена от Търсачката (Даян Крюгер), чиято задача е да защитава новата раса от малкото останали хора.

В тялото на Мелани е имплантирана душа на име Скитница, но съзнанието й продължава да се бори с извънземния разум и се опитва да го спечели на своя страна.

Сподели.