Скандалната драма "Глава в облаците" - по българските екрани

Pinterest LinkedIn +

Скандалната любовна драма "Глава в облаците" (Head in the Clouds) тръгва по българските екрани на 25 март. Филмът по сценарий и режисура на Джон Дюган (John Duigan), е с участието на звездите Чарлийз Терон (Charlize Theron), Пенелопе Крус (Penеlope Cruz) и Стюърт Таунсенд ( Stuart Townsend).Това е вторият пореден филм на Чарлийз Терон след “Чудовище” (Monster), в който актрисата разменя интимни ласки с друга жена. В този случай с Пенелопе Крус.

Създаден в най-добрите традиции на “Казабланка” и “Английският пациент”, “Глава в облаците" е история за една любов, надживяла времето и разстоянията, в която двама любовници се борят за мястото си в живота и се опитват са осъществят мечтите и копнежите си.

Гилда (Чарлийз Терон) е дъщеря на френски аристократ и американка, с противоречива репутация и ексцентрично поведение. Гай (Стюърт Таунсенд) е млад ирландски идеалист, чийто живот се променя завинаги, когато красивата Гилда Бесе влиза в неговия свят.

Няколко години по-късно в Париж Гилда вече е една от сензациите на града и печели слава с нестандартните си фотографии. Тя живее с един от моделите си, красивата испанка Миа (Пенелопе Крус) и отношенията им са повече от професионални. Скоро Гай се пренася при тях и за кратко животът им изглежда съвършен - един ексцентричен любовен триъгълник в сърцето на бохемския Париж.

С настъпването на Втората Световна война, те трябва да направят своя избор между страстта и дълга. Техният избор поставя на изпитание чувствата им един към и изглежда, че всичко между тях вече е приключило. Години по-късно Гай разбира тайната, която Гилда е скрила от него. Изправяйки се срещу всички обстоятелства той се завръща в Париж с една последна мисия - да намери Гилда, надявайки се да срещне любовта за един последен път.
Сподели.