"Скандал" (Scandal)

Pinterest LinkedIn +

Политиката и тайните винаги вървят ръка за ръка, а когато грижливо пазените тайни на влиятелните личности излязат наяве, резултатът обикновено е скандал. Освен ако не попаднете на някой като Оливия Поуп (Olivia Pope) и екипът й, способни да се справят с всяка криза. Създателката на "Анатомията на Грей" (Grey's Anatomy) и "Частна практика" (Private Practice) Шонда Раймс (Shonda Rhimes) застава зад поредното хитово заглавие на ABC "Скандал" (Scandal).

Изненадващо различен от предишните две заглавия, чиито създател е Шонда Раймс (Shonda Rhimes), Scandal е сериал, който със сигурност ще задържи вниманието ви. И въпреки че не е медицинска драма, а политически трилър, ако сте фенове на Grey's Anatomy и Private Practice, ще разпознаете характерния й стил.

Оливия Поуп, чиято роля е поверена на Кери Уошингтън (Kerry Washington), и екипът й са се посветили на опазването на тайните на клиентите си, разрешаването на проблемите им и предотвратяването на скандали. Задача, с която се справят с безупречен професионализъм, като "гладиатори в костюми". Самите те обаче също имат своите тайни, които крият, минало, което искат да забравят, и лични кризи, с които трябва да се справят.

Идеята:

Scandal е създаден по идея на Шонда Раймс (Shonda Rhimes), която е и изпълнителен продуцент на шоуто. А персонажът на Оливия Поуп е вдъхновен от Джуди Смит (Judy Smith), бивш медиен експерт на Белия дом и изключително успешен кризисен мениджър.

Началото:

Сериалът стартира на 5 април тази година, а пилотният епизод е гледан от над седем милиона зрители. Scandal получава предимно положителни оценки от критиката и успява да задържи зрителския интерес, така че ABC Studios го подновяват за втори сезон, чието излъчване започна на 27 септември. У нас първият сезон на продукцията стартира на 1 октомври по FOXlife.

Героите и звездите:

Кери Уошингтън (Kerry Washington), която вероятно свързвате с друг хитов сериал - Boston Legal, и с ролите й на големия екран във филми като The Last King of Scotland, Night Catches Us и A Thousand Words, е в ролята на Оливия Поуп (Olivia Pope). Оливия е бивш медиен консултант на президента на Съединените щати, все още ползваща се с влияние и контакти в Белия дом. Тя притежава собствена фирма за "разрешаване на проблеми", управление на кризи и това, в което е най-добра, е предотвратяването на скандали, а не тяхното създаване. Образът на главната героиня е особено интересен поради факта, че тя не просто е влиятелна жена и професионалист, но може също да бъде доста крайна в методите си, изключително ефикасна в разрешаването на проблеми, но в никакъв случай не е идеална. Напротив, не само има собствени тайни и емоционални слабости, а е изправена пред сериозни предизвикателства. Безпогрешните й предчувствия, на които винаги е разчитала, ще я подведат и въпреки че не вярва в плача, ще я видите със сълзи в очите.

Кълъмбъс Шорт (Columbus Short), когото вероятно свързвате с черната комедия Death at a Funeral и сериала Studio 60 on the Sunset Strip, е в ролята на Харисън Райт (Harrison Wright). Харисън е част от екипа на Оливия. Интелигентен, находчив и чаровен, Харисън може да бъде изключително убедителен и това е едно от качествата, които Поуп най-много цени у него.

Дарби Станчфилд (Darby Stanchfield), позната на феновете на криминални сериали от NCIS (Naval Criminal Investigative Service), също влиза в ролята на член от екипа на Оливия - Аби. Аби е изключително лоялна към шефката си, която и е помогнала да се разведе и да намери сили да продължи напред с живота си. И държи да помага на хората, дори напомня на Оливия, че именно това е основната цел на работата им.

Кати Лоуес (Katie Lowes) се е появявала в малки роли и в Grey's Anatomy, и в Private Practice, освен това може би сте я гледали в sci-fi трилъра Super 8. Този път тя е в ролята на Куин,  работеща във фирмата на Оливия, на която винаги се е възхищавала, и се сблъсква с неочаквани предизвикателства. Кати също крие своите тайни като истинската си самоличност например. Но тайните никога не остават тайни завинаги.

Тони Голдуин (Tony Goldwyn), когото, освен с хитови сериали като Law & Order: Criminal Intent и The Good Wife, вероятно свързвате и с екшъна The Mechanic, в Scandal е в ролята на американския президент. Той все още разчита на Оливия и таланта й да се справя с кризите бързо и ефикасно, въпреки че тя вече не работи за него. А отношенията помежду им не винаги са строго професионални.

Още едно интересно допълнение към каста на Scandal е Джеф Пери (Jeff Perry), когото сме виждали и в Grey's Anatomy в ролята на бащата на сестрите Грей. Този път обаче - в едно доста различно амплоа. Пери е Сайръс Бийн (Cyrus Beene), White House Chief of Staff (най-високият административен пост в Белия дом), изключително приближен на президента и ползващ се с неговото доверие. Сайръс също е добър в разрешаването на проблеми, но понякога е доста радикален в методите си.

Историята:

Оливия Поуп е бивш медиен консултант на американския президент, една от основните причини за успеха на кампанията му, всяващ респект професионалист и способна да се справи с всеки проблем. Заедно с екипа си тя е може да овладее всяка криза и да предотврати всеки скандал. Или почти всеки, защото се оказва, че хората й се справят с чуждите проблеми много по-лесно, отколкото със своите, и също имат тайни, които искат да скрият.

Сподели.