Скандал с кокаин заплашва да срине кариерата на Kate Moss

Pinterest LinkedIn +


Скандалът с употребата на кокаин от супер модела Кейт Мос (Kate Moss), раздухан от таблоида Daily Mirror, е на път да провали кариерата й. След като изданието публикува нейни снимки, в които евентуално тя смърка кокаин, компании като H&M и Chanel решиха да прекратят взаимоотношенията си с нея.

Полицията започва разследване по репортажа на таблоида от 15 септември, според който Мос нарушава закона, тъй като вследствие на публикуването му втора модна къща обърна гръб на 31-годишната манекенка, съобщили са от Скотланд Ярд вчера (21 септ.). Доказателственият материал, представен от медията, до момента се изчерпва с "фотосесия" с лошо качество, придружена от коментара, че това е Кейт Мос, която смърка кокаин - "5 линии за 40 минути, в звукозаписно студио, заедно с приятеля си Пийт Дохърти (Pete Doherty)". Своя материал Daily Mirror описват като "разследване под прикритие".

Според полицията всяко едно разследване изисква повече улики от няколко вестникарски снимки, преди да може да продължи. Нито адвокатът на Кейт, нито самата Кейт са направили изявление по случая към момента. Досега манекенката е отричала да взема твърди наркотици. Тя има спечелена съдебна битка и обезщетение за материал на Sunday Mirror, според който е изпаднала в наркотична кома в Барселона  през 2001 г.

Въпреки това проблемите за модела се зареждат един след друг. Във вторник (20 септ.) шведският моден гигант H&M е обявил решението си да се откаже от рекламна кампания с Кейт Мос. Компанията обяснява, че е стигнала до него след разговор с модела, по време на който тя е изглеждала изпълнена със съжаление. Други подробности не са известни.

В допълнение търговската марка Burberry, която няма сключен договор с Мос, също се е отказала от плановете си да работи с нея предвид ситуацията. "Имахме един проект за тази есен, но предвид обстоятелствата и Кейт, и Burberry стигнаха до взаимното решение, че не е уместно да го реализираме", казва се в изявлението на известната марка. "Натъжени сме от ситуацията, в която се намира тя в момента и се надяваме, че ще преодолее проблемите си колкото се може по-бързо", добавили са Burberry.

А истинският крах за Кейт Мос е свързан с Шанел (Chanel). Тя беше рекламно лице на парфюма Коко Мадмоазел (Coco Mademoiselle) от 2002 г., но вчера (21 септ.) компанията е обявила, че няма да поднови договора й, който изтича следващия (октомври) месец. Шанел са отказали да коментират дали решението им е свързано с обвиненията в употреба на наркотици.

Кариерата на Кейт Мос стартира, когато тя е едва на 14 години. Открита от модна агенция, скоро тя започва да се появява на кориците на повечето модни списания. Преди да започне връзка с фронтмена на Babyshambles Пийт Дохърти, който неотдавна нападна журналист на The Mirror, тъй като го бил обрисувал в изданията си като наркоман, тя беше по-интересна с малкото си килограми, приписвани на анорексия, и с предишната си връзка - с Джони Деп (Johnny Depp). На година супер моделът печели по около 4 милиона английски лири от договори за реклама. Цифра, която, по всичко личи, ще стане значително по-малка.

Сподели.