Сюзън Сарандън и Джон Гудман се присъединяват към Ал Пачино в новия филм за Д-р Смърт

Pinterest LinkedIn +

Носителката на Оскар Сюзън Сарандън (Susan Sarandon) и колегата й Джон Гудман (John Goodman) се присъединиха към актьорския състав на новия филм на режисьора Бари Левинсън (Barry Levinson) - "You Don't Know Jack".

Главната роля в продукцията е поверена на Ал Пачино (Al Pacino), който ще се превъплъти в персонажа на прочутия д-р Джак Кеворкян (Jack Kevorkian), познат в цял свят под прякора "Д-р Смърт".

Джон Гудман ще изиграе ролята на един от най-близките приятели и сътрудници на Кеворкян - Нийл Никол (Neal Nicol), по чиято книга всъщност е и базиран бъдещият филм.

От своя страна, Сюзън Сарандън ще влезе в образа на активистката Джанет Гуд (Janet Good), която се бори за легализирането на евтаназията и е една от най-върлите поддръжнички на Кеворкян.Сценарият на "You Don't Know Jack" ще бъде дело на Адам Мейзър (Adam Mazer), който нашумя с работата си над хита "Breach".

Бившият патолог д-р Джак Кеворкян доби популярност като силен защитник на евтаназията, признавайки, че от 1990 г. насам е помогнал на над 130 свои пациенти без шанс за живот, да умрат.

През 1999 г. той изпрати до медийния канал CBS запис, на който помага на 52-годишен мъж да се самоубие, като за това си деяние бе осъден на 8 години затвор.

Сподели.