Sinead O'Connor идва в България с новия си албум Home

Pinterest LinkedIn +

Четири години и половина след излизането на последния й албум - Theology (2007), Sinead O'Connor се завръща с нов студиен проект - Home. Само дни след премиерата на записа на пазара, българските фенове на певицата ще имат възможността да чуят на живо акустичното й шоу - на 22 юни в зала 1 на НДК.

"Home е различен от последните ми няколко албума, които са с тематична насоченост. Това е просто колекция от поп песни", коментира Sinead O'Connor, която ще гостува за първи път у нас.

В албума са включени и няколко кавър версии, сред които Song to the Siren на Тим Бъкли (Tim Buckley) и Queen of Denmark на Джон Грант (John Grant).

В България Sinead O'Connor ще пристигне с дългогодишния й китарист и настоящ съпруг - Стийв Куини (Steve Cooney). Двамата сключиха брак на 22 юли 2010 година.

На сцената публиката в зала 1 на НДК ще види и Кийран Кийли, който ще се включи на клавири, акордеон и китара. Кийли свири в някои от най-известните келтски фолк-рок банди като The Pogues и The Corrs, както и в The Popes – проектът на Шейн Макгоуън, който той сформира след разпадането на The Pogues.

Сподели.