SimCity Social стартира във Facebook с публична бета

Pinterest LinkedIn +

Шестата основна част от касовата ърбан симулативна поредица SimCity няма да излезе преди 2013 г., но още днес напълно безплатно феновете на франчайза могат да влязат във виртуалния свят на Maxis чрез SimCity Social.

Заглавието вече е достъпно за абсолютно всички потребители на Facebook, стартирайки с предпремиерна публична бета. Подобно на повечето Facebook игри, и SimCity Social ще се придържа към free-to-play модела на монетизация, който не задължава потребителите да плащат каквото и да е за да играят.

Както е известно на използващите игрални приложения в най-голямата социална мрежа, това не означава, че при желание не могат да похарчат някой друг долар – напротив. Electronic Arts стимулират извършването на in-game транзакции, предлагайки ексклузивно съдържание, което може да бъде придобито най-бързо и с най-малко усилия именно чрез закупуването му с in-game валутата на играта. Въпросните диаманти могат да бъдат спечелени с трупане на XP, но и с истински пари – 12 за $2, 900 за $100 и т. н.

Избирайки най-икономичния вариант, играчите ще бъдат ограничени в броя на ходовете си за деня и много по-бавно ще съумеят да посрещнат изискванията, необходими за отключването на ексклузивното съдържание. Другият сигурен начин за по-бърз и качествен прогрес е създаването на кооперативи с други играчи – задължителен социален елемент за всяка Facebook игра.

Сподели.