Сийл издава нов албум с вечни класики, озаглавен "Standards"

Pinterest LinkedIn +

Британската соул легенда Сийл се завръща с 10-ти студиен албум, озаглавен "Standards". Албумът е музикално пътешествие през някои от най-великите джаз и суинг класики на всички времена.

"Standards" носи блясъка на Холивуд от миналото досега и дава нов живот на хитове на Франк Синатра, Ела Фицджералд и Нина Симон. Премиерата на изданието е на 10-ти ноември 2017 г. 

"Това е албумът, който винаги съм искал да създам. Израснал съм с тази музика и имах мечта да пресъздам тези вечни мелодии. За мен е голяма чест, че ме подкрепиха музиканти, работили с Франк Синатра, и много от най-любимите ми изпълнители в същите студия, където се е появила магията. Това бяха едни от най-незабравимите дни в моя живот", казва изпълнителят.

Албумът е естествено продължение на поредицата от соул албуми на Сийл от последното десетилетие, от които са продадени над 5 млн. копия в световен мащаб.

Песните са записани в легендарното студио "Capitol Records" в Лос Анджелис (мястото, където Франк Синатра, Дийн Мартин и много други звезди създават някои от най-значимите песни на всички времена) и в "United Studios", където Бинг Кросби и Франк Синатра записват хита си "It Was a Very Good Year".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.