Sick Of It All - четвърт век в полет

Pinterest LinkedIn +

Не само Тангра Мега Рок празнува рождени дни. Легендарните бащи на нюйоркския хардкор Sick Of It All отбелязват 25 години на сцената и ни най-малко не дават каквито й да било признаци на остаряване.

Децата порастнаха, а Лу Колър е най-благият и енергичен вокал, който все още крещи и лае с усмивка на лицето, докато около него всички скачат и се блъскат, без да усеща цигарен дим, топлина и абсолютно никаква умора.

Крейг "Ахед" Сетъри се оказа първото доказателство, че един кораджия изглежда много по-голям и лош, отколкото на клиповете и през цялото време се държеше и свиреше като Чък Норис.

Арманд Маджиди е истински добър хардкор барабанист, който въпреки жестоките темпа и условия за свирене, не разклати ритъма никъде и даваше пулсация на цялото това подкачане и пого.

И разбира се, накрая, иконата на Sick Of It All - китаристът Пит Колър, за пореден път показа на всички, които са средно до два пъти по-млади от него, как се свири, без никога да докосваш земята за повече от секунда... с две прости думи - хардкор елит.

Когато Sick Of It All свирят, публиката по целия свят откача, всички викат, пеят, блъскат се и прекарват истински добре. Шоуто не мина и без комични моменти: по стара традиция, когато нещо се загуби в погото, хората го изкарват на сцената, за да си го познае някой; когато Лу Колър вдигна един панталон се засмя и каза: "Виждам това за първи път, явно е български обичай, обаче искам да ви предупредя - някъде в публиката, някой е по гащи!"

Освен това го забелязахме не веднъж да се разсмива от позьорски стойки, скоци и пребивания - все пак ако някога има филм за хардкора, то саундтракът, имиджът и отношението на героите в него, трябва да е основно взаимствано от тази банда.

Концертът на 7 април в столичния Парти център "4 км" мина като една средновековна битка - със сблъсъци тип "Смело Сърце", спорадични счупени очила, скъсани фланелки и много усмивки, но накрая всички бяха доволни, защото чуха класически любими парчета като Step Down, Scratch The Surface, Injustice System, Us Vs. Them - все образци на тази музика.

Ако някога ви потрябва живо доказателство, че хардкор музиката запазва тялото и духа млади, просто идете и вижте Sick Of It All на живо... Потта, кръвта и сълзите си заслужават!

Сподели.