Mark Foggo's Skasters, Контрол и The Pomorians пометоха зала "Универсиада" за "5 години Тангра Мега Рок"

Pinterest LinkedIn +

Вторият концерт по случай петия рожден ден на радио Тангра Мега Рок - на 24 март в столичната зала "Универсиада", премина в неуморни танци и много усмивки , виновници, за които бяха перфектно подбраната тройка от The Pomorians, холандците от Mark Foggo's Skasters и събралите се специално за случая Контрол.

И когато стрелката на часовника отбеляза кръглото 20:00 часа на сцената вече се бяха качили момчетата от The Pomorians, които сложиха старта на шоуто с много екстравагантни ритми. Все още събиращите се фенове бяха подгряти с култовите им хитове, миксирани с много етно елементи, реге, ска и прокрадващ се дъб мотив. Бандата напомни за морския бриз с уникалната си песен "Обичам" и оттук вече започна истинското парти.

Ливърпулската звезда Марк Фого и неговите Скастъри, които излизат за трети път пред българска публика, изкочиха с неукротим ентусиазъм и енергичен пърформанс. Щурият фронтмен с уникалното си сценично поведение изпълни песни от новия албум Mad, както и нестихващите веселяшки куплети на Ska pig, Lucky to be alive, Car on a train, Two legs и разбира се, нямаше как да се размине без неизменния и емблематичен хит Hashish from Amsterdam, който бе поднесен като десертен бис.

Холандската банда обеща, че ще бъде и на 7-ия рожден ден на радиото, след като празнуваха 1-ия, 3-ия и 5-ия.

Няма място за съмнение, че погото течеше на бясни обороти през цялото концертно действие, бирата се лееше и хората се забавляваха от сърце.

И след това ска звученето плавно се плъзна към малко по-тежкото изпълнение на пънк рокерите от Контрол. Кольо Гилъна и компания разтърсиха със стари, но златни шлагери като "Булка", "Жива да не бях", "Ужас", "Бий хлапето" и "Не ме обичаш".

Заслужилите хедлайнери показаха уникално концертно изпълнение, гарнирано със запазената им текстова марка в иронично-сатиричен тон. Бунтарски опияняващ вкус с примеси на умопомрачително веселие с много бясни танци.

След като музикантите завършиха програмата от сетлиста си, публиката вече бе в искрен екстаз, който премина в нестихващо желание те да излязат и продължат започнатото. Феновете буквално разклатиха основите на зала "Универсиада" със синхронно потропване и така с пълния си блясък момчетата от Контрол, отново качили се на сцената, забиха с най-силните си парчета "Леле Како" и "Най-щастливият ден".

Уникално усещане, дължащо се на огромен музикален професиоанализъм от страна и на трите банди, явяващи се музикални стожери всяка в своя стил, позитивна фенска танцова агресия и еуфоричност на пълни обороти. Това видяхме на на втория концерт от празничната поредица по случай 5-годишнината на Радио Тангра Мега Рок. Следва продължение...

Сподели.