Програмист превърна Kinect в контролер на PlayStation 3

Pinterest LinkedIn +

Сензорното периферно устройство Kinect, произведено от Microsoft и предназначено за употреба с Xbox 360, вече може да бъде използвано като контролер към конкурентната конзола на Sony – PlayStation 3, благодарение на изобретателността на програмиста Шантану Гоел.

В петминутен видеоклип, наличен в YouTube, той демонстрира употребата на Kinect с PlayStation 3 посредством своя компютър, работещ под Linux, и Bluetooth обмен на данни с конзолата на Sony, без участието в процеса на конвертиране на Xbox 360 и каквито и да било модификации по PS3. Хакерът пояснява, че на този етап Kinect-PS3 е в съвсем начална фаза на разработка, но функционира достатъчно добре, за да послужи като доказателство за концепцията му.

Това свое становище той е онагледил, играейки PS3 ексклузивния шутър Killzone 3 чрез Kinect. В следващите няколко седмици Microsoft ще стартират официално своя Kinect SDK за Windows, докато Sony се канят да пуснат PC поддръжка на своя собствен сензорен контролер, PlayStation Move, чрез програмния пакет Move.Me.

Сподели.