Щерката на Шарлопов ще учи дизайн в скъпарски колеж Милано (Вижте колко е годишната такса)

Pinterest LinkedIn +


Бояна, втората дъщеря на един от най-богатите българи Стефан Шарлопов, който си отиде този свят на 55 години от масивен инфаркт през февруари 2018 година, завърши с отличие пpeстижния френски лицей у нас и вече е приета в един от най-елитните и скъпи колежи IED (lstituto Europeo di Design) в Милано.

Това е най-големият частен университет за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа с бази в Рим, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло. Колежът е основан през 1966 г. от Франческо Морели. Реномираното училище предлага обучение по моден, интериорен и графичен дизайн. Колежът подготвя и архитекти, аниматори и специалисти  по продуктов, видео и аудио дизайн.

Не е известно все още към коя от всичките специалности се е насочила хотелиерската наследница, но нейни близки твърдят, че от малка мечтаела да стане архитект и нищо чудно да е избрала точно тази специалност. Тя е най-голямата дъщеря на Шарлопов от втората му съпруга Бояна и носи името на майка си, пише „Галерия“.

Голямата наследница на бизнесмена, Ева, от първия му брак с Катя е поела по пътя на татко си и заедно с вдовицата му поеха управлението на империята му след неговата кончина. Бояна обаче нямала афинитет към бизнеса на покойния си татко и решила да се развива и доказва в съвсем различна посока, затова и избрала елитния колеж в Италия.

Това било първото й желание, когато кандидатствала навън, а когато я приели, била на седмото небе от щастие. Особено горда с успехите те на дъщеря си е нейната майка Бояна. 3атова и се съгласила да инвестира огромни средства за образованието на дъщеря си.

Бакалавърските програми в частния колеж в Милано струват между 8800 и 17 000 евро на година. IED работи в сътрудничество със световни марки и компании като „Армани“, „Долче & Габана“, „Сваровски“, „Канон“, като дава възможност на студентите да работят по проекти с водещи дизайнери и да се обучават по обменни програми в чужбина.

Повечето от възпитаниците на института започват работа в рамките на 6 месеца след дипломирането си и най-вероятно Бояна ще се възползва от този шанс да се развива навън. IED организира изложения и модни ревюта, които са отличен шанс за студентите да демонстрират свои проекти и да установяват контакти с професионалисти от бранша.

Бояна, както и другите й братя и сестри Стефани и близнаците Илия и Георги, помогнали на майка си да не изпадне в депресия след кончината на татко им. Те я крепели, защото виждала в очите им страха да не загубят и нея.

Красивата вдовица Бояна била шокирана, когато научила тъжната вест за смъртта на мъжа си. Дори му се разсърдила, че си е отишъл така неочаквано, оставяйки нея и четирите им деца.

Той като че ли се подготвял за раздялата им, защото тя все още пази един негов есемес, който получила няколко часа преди да почине. В него той й пишел: „Бъди себе си, бъди щастлива“.

Сподели.

Относно автора

Автор и филолог с близо 15-годишен опит като репортер и редактор във вестник, а по-късно - главен редактор в интернет издание. Иначе пише от малка. Пише стихове, пише за мечтите си и за всичко, което я вдъхновява. Обича да пътува. Обожава да пътува. Не си представя живота без пътуване. И вдъхновение.