Ще има девети филм от поредицата за Хари Потър, продукцията вече е в ход

Pinterest LinkedIn +

След като наскоро Disney ни шокираха с новината за завръщането на Star Wars (Междузвездни войни), сега на път да се завърне e и друг голям франчайз – Harry Potter (Хари Потър).

Въпреки че официално поредицата свърши с втора част от адаптацията на седмата книга – Harry Potter and the Deathly Hallowes (Хари Потър и даровете на смъртта), част от актьорския състав вече снима девети минифилм.

Все още няма никаква информация за сюжета, както и за това кой точно ще се завърне освен Хелена Бонам Картър (Helena Bonham Carter), която отново ще се превъплъти в ролята си на Белатрикс Лестрейндж.

За съжаление на много от феновете на поредицата филмът вероятно няма да бъде пуснат в киносалоните. Той е предназначен за тематични увеселителни паркове като Магическия свят на Хари Потър в Universal Studio, Флорида.

Предстои да бъде обявена премиерна дата за минифилма, като се очаква тя да бъде не по-рано от 2014 г. Тогава ще отвори врати нов увеселителен парк в Калифорния, чиито посетители ще имат възможността да гледат деветата част от популярния франчайз.

Сподели.