Short Cut Agency: "Идеята на "No Borders Hip Hop Festival" не е финансова изгода"

Pinterest LinkedIn +

Представители на Short Cut Agency, която е организатор на предстоящия "No Borders Hip Hop Festival Vol.2", изпратиха официално опровержение до медиите във връзка с нападките, отправени по-рано днес към агенцията от страна на Хората от Гетото и Ghetto Productions.

В него се опровергава твърдението, че на Хората от Гетото и Ghetto Productions е отказан предварително договорения хонорар за участие във фестивала и се изказва предположение, че нападките са некоректен опит за PR.

Пълен текст на опровержението на Short Cut Agency:

"Във връзка с изявлението на една от предварително обявените групи за фестивала искаме да обявим, че твърденията им абсолютно не отговарят на истината. Твърдението, че No Borders е "комерсиално събитие със спонсори" звучи смешно, след като целта му е промотирането на ъндърграунд групи и изпълнители, като е организиран без финансова подкрепа на нито един споносор и институция.

Идеята на "No Borders Hip Hop Festival" не е финансова изгода, а опит за възраждане рап сцената и развитието на хип-хоп културата като цяло. Ние искаме да дадем поле за изява на БГ групи наравно на една сцена с големи имена от Европа.

Как да искаме въобще да има култура, ако няма мероприятия, с които да покажем, че тя съществува? Целта на фестивала е да събере под един покрив наши изпълнители с артисти от Балканите, Европа и света, които, излизайки на една сцена, да обменят опит и контакти.

Информацията, публикувана в медиите от някои българаски участници, е опит за манипулация на феновете. Хонорар на въпросната група не е отказван и разпространението на информация, която не е уточнена окончателно между организатори и тях, е опит за PR и най-малкото некоректно.

Събитието си продължава по предварителната обявената организация.Благодарим на всички групи и участници, подкрепили фестивала".

Сподели.