Хората От Гетото бойкотират "No Borders Hip Hop Festival vol.2"

Pinterest LinkedIn +

Хората От Гетото официално обявиха за своите фенове, че няма да участват във фестивала "No Borders", който ще се състои на 21 април в столичния клуб Black Box.

Причината е нежеланието на организаторите да изплатят на изпълнителите предварително договорените хонорари под претекст, че на нито един от участниците няма да бъде платено. Тъй като се оказа, че това не отговаря на истината, Хората от Гетото и Ghetto Productions заемат твърда позиция относно бъдещите си участия на живо:

Гетомен : "Отсега нататък нито един от нас - изпълнителите на Ghetto Productions - няма да взима участие в какъвто и да било ивент, без да бъде предварително заплатен. Гърбим се вече десета година и този бизнес няма никога да се развие, ако се продължава с шанаджийски истории и тънки номера от страна на организатори и промоутъри. Как ще се развие тази сцена, ако при нас не пристигат обратно направените инвестиции, за да можем да продължим да правим музика! Това се дължи на бездействието в последните години от страна на много изпълнители, затова сега трябва да се действа решително!"

BULLET: "Смешно е при наличието на такова комерсиално събитие със спонсори и 18 лева вход да нямат пари да платят дори да се почерпим. Това е неуважение към всички БГ артисти и нашия труд. Опитват се да ни третират като някви кучки и си правят бизнес на наш гръб. Тези, които имат топки, ще се опълчат. Тези, които продължат да пускат аванта, са клекачи. Крайно време е да се спре с това!".

Апелът на Гето Продакшънс е и към всички действащи хип-хоп изпълнители да се обединят около идеята за заплащане на всяко тяхно участие, защото, приемайки го само заради каузата, вредят на останалите, които наистина искат да развиват тази музика у нас.

Гетомен сподели още, че скоро ще бъде организирана среща, на която ще бъдат поканени абсолютно всички артисти. Целта е да се обсъдят бъдещите концерти, на които ще има подгряващи групи, за които организаторите не само не плащат хонорари, а и форсират подписването на декларация от участващите, в която те се отказват от полагащите им сродни авторски права.

Повече информация на адрес : www.horataotgetoto.com

Сподели.