Шивачки

Pinterest LinkedIn +

България, 2007, 95'
Режисьор: Людмил Тодоров
Сценарист: Людмил Тодоров
С участието на: Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елена Колева, Юлиан Вергов, Асен Блатечки, Нона Йотова и други
Драма, български

Драмата "Шивачки" е най-новият български филм, който тръгва по родните киносалони. Режисьор и сценарист на лентата е Людмил Тодоров, когото зрителите помнят от предишната му продукция "Емигранти" (2002). Главните роли се изпълняват от младите актриси Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елена Колева, а в останалия каст са Юлиан Вергов, Асен Блачечки, Нона Йотова и Йоана Буковска. Музиката е на Антони Дончев, Теодосий Спасов и Нона Йотова. "Шивачки" е продукция на "Кроспойнт", подкрепена от БНТ и Националния филмов център.

Животът в малките градове е истинско предизвикателство за съвременните млади хора, които искат да имат по-широко поле за развитие. Бягайки от безработицата, Катя (Виолета Марковска), Дора (Александра Сърчаджиева) и Елена (Елена Колева) решават да опитат късмета си и заминават за София, за да търсят работа като шивачки. Мечтите им за бърза реализация в големия град са попарени, защото никой не иска да наеме млади момичета за такава работа. Търсейки начин да оцелеят във враждебната среда на столицата, всяка една от тях преживява собствена драма. Катя става гадже на сводник, Дора започва връзка с женения им съквартирант, а най-силната от тях, Елена, търси начин да помогне на приятелките си отново да намерят верния път. Преминавайки през работа в кафене, клуб за компаньонки и месарница, трите момичета откриват важните неща в живота, като едно от тях е доверието между тях.


Сподели.