Шест дни джаз от България и света на Банско Джаз Фест 2006

Pinterest LinkedIn +

За девета поредна година от 8-13 август в Банско ще се проведе Международният Джаз Фестивал. За шест поредни дни проспериращият курорт ще представи изпълнители от 10 страни, както и едни от най-обичаните български джаз музиканти.

Тази година церемонията по откриването на Деветия международен джаз фестивал ще започне със Salsa night. В нея ще вземат  участие  Биг бендът на БНР с диригент Янко Миладинов и солист Денис Джана.

Дует Нина Николина и Калин Вельов ще представят горещия си латино хит „Как се случва любовта” точно преди на сцената да излезе звездата на кубинската музика Raul Paz и неговият бенд.

В Банско темпераментниятмлад изпълнител ще представи последния си албум "Revoluciоn", в които автентичната кубинска музика е примесена с електро звучене.  В шоуто ще се включат и танцуващи двойки от Салса клуба на Моника и Алфредо Торес. 

През останалите пет фестивални вечери на площада в Банско ще се откроят Биг Бендът на Белградското радио със солист Урош Перич, афро-американският квартет със солист изключителната блус-джаз певица Сидней Елис, едно от най-добрите джипси джаз триа холандското "Толга трио", полската вокалистка Каролина Стила, както и  най-популярният вокален кубински квартет Sexto Sentido.

Очаква се на сцената да бъдат представени и най-актуалните и обичани български джаз изпълнители - Камелия Тодорова, Мишо Йосифов, Калин Вельов, Ангел Заберски, Христо Йоцов и др. В програмата са триото от Балкански ветрове Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич. Сред етноджаз изпълнителите се открояват нашумялата формация Булгара и сръбската Хазари.

Фестивалът се организира от  BG Sound Stage със съдействието на Първа Инвестиционна Банка, Старопрамен, Глобул,  Сони и Крайслер.

Билети за  Salsa Night  могат да бъдат купени  от мрежата на Ticketstream,  бензиностанции Lukoil, както и в по-големите хотели в Банско – Кемпински Гранд Арена, Тамплиер, Лион, Глазне, както и на пункт на центара в Банско. Останалите пет фестивални вечери са безплатни за всички.

Пълната програма можете да видите на: www.banskojazz.com

Сподели.