Шерлок Холмс vs професор Мориарти в "Игри на сенки"! Виж откъс от Sherlock Holmes: A Game of Shadows!

Pinterest LinkedIn +

Дни преди премиерата на филма "Шерлок Холмс: Игри на сенки" (Sherlock Holmes: A Game of Shadows), от Warner Bros. подгряват киноманите с ексклузивен нов видеоклип от продукцията. Главни действащи лица в него са добре познатите ни Шерлок Холмс и д-р Уотсън, в чиито роли се превъплъщават титулярите от оригинала - Робърт Дауни Джуниър (Robert Downey Jr.) и Джъд Лоу (Jude Law).

Освен благодарение на чаровното допълнение в лицето на Рейчъл МакАдамс (Rachel McAdams), кастът на Sherlock Holmes: A Game of Shadows е далеч по-разнообразен. В него са британската ТВ звезда Стивън Фрай (Stephen Fry), Джаред Харис (Jared Harris) в персонажа на големия враг на Холмс - коварният професор Мориарти, шведката Наоми Рапас, нашумяла с популярната трилогия "Милениум", в която си партнира с българина Георги Стайков, и др.

Именно с образа на Мориарти е свързана и сюжетната линия в Sherlock Holmes: A Game of Shadows - принцът на Австрия е открит мъртъв, като първоначалният анализ показва самоубийство. Шерлок обаче е убеден, че зад трагедията стои отколешният му враг и прави всичко възможно, за да го докаже.

Очакванията към Sherlock Holmes: A Game of Shadows са повишени, не само заради атрактивния актьорски състав, синопсиса и наличието на Гай Ричи (Guy Ritchie) като режисьор, но и поради факта, че първата част бе приета повече от успешно сред масовата публика.

При бюджет от $90 млн., лентата донесе приходи от над половин милиард долара от световния боксофис - $524, 028, като само в САЩ печалбата й бе $209 млн. Дали продължението ще бие оригинала? Ще разберем съвсем скоро.


Сподели.