Шерлок Холмс отвлече Билбо Бегинс от снимачната площадка на The Hobbit

Pinterest LinkedIn +

Снимките на най-скъпата продукция на всички времена - 3D екранизацията на романа на Дж. Р. Р. "Билбо Бегинс или дотам и обратно " на Питър Джaксън (Peter Jackson), която стартира след поредица от проблеми и забавяния през март т. г. в Нова Зеландия, са преустановени, а изпълнителят на главната роля – британският актьор Мартин Фрийман (Martin Freeman) се е завърнал на Острова, за да влезе в ролята на Д-р Уотсън.

"Не, това не е поредната априлска шега, а просто майски факт", заявява сър Иън Маккелън (Ian Mckellen), който се завърна към образа си на могъщия магьосник Гандалф от филмовата трилогия Lord of the Rings, в своя уеб блог. "Преди да потвърди участието си в The Hobbit, Мартин подписа договор с BBC, съгласявайки се да участва в (следващите) три 90-минутни телевизионни филма (от минисериала Sherlock), чиито снимки ще се осъществят в Лондон. Но не се тревожете – той ще се завърне в Средната Земя веднага след нашата първа снимачна пауза, по време на която Питър Джаксън ще прегледа и монтира сцените, които сме заснели до момента", допълва Маккелън.

Фрийман участва в четирите епизода от първия сезон на Sherlock – осъвременена телевизионна крими драма, чиито главни действащи лица са безсмъртните персонажи на Артър Конан Дойл – Шерлок Холмс (Бенедикт Къмбърбач) и неговият партньор Д-р Уотсън (Фрийман), излъчен по BBC през 2010 г. Премиерата на пилотния епизод от втория сезон на Sherlock е планирана за есента на т. г., а тази на първия от двата филма от The Hobbit – за Коледа 2012 г.

Сподели.