Сезонът на сбъдването на плановете: Ето кои видове кредити могат да са ви от полза за постигане на целите ви

Pinterest LinkedIn +

Когато се завърнем отново в обичайния си график през есента, време е да реализираме начертаните си планове и да си осигурим финансиране

Ако през изминалите месеци сте намерили време не само за работа, но и за активна почивка, то Вие сте използвали пълноценно лятото. Сега обаче се завръщате към обичайния си график и полагате по-голямо усърдие, с една основна цел: да реализирате начертаните си планове. Всеки от нас периодично си поставя определени цели и знаем какво удовлетворение е да ги видим сбъднати в реалността.

Ето сега е сезонът, в който може да заложим на различни видове кредити, тъй като те са ключов финансов инструмент за инвестиция в покупки, бизнес и личностно развитие.

Основните групи са разпределени като потребителски, автомобилни и ипотечни кредити.

При потребителските заеми обикновено се касае за средства, предназначени за лични разходи и нужди на получателя. Те не се свързани с осигуряването на обезпечение и могат да бъдат вложени не само за ремонт на жилище, закупуване на техника, но също така за здравни разходи, образование, пътуване.

Максималният срок за погасяване на потребителските кредити у нас към момента е 10 години. Лихвата се изчислява на базата на годишен лихвен процент, който може да бъде плаващ или фиксиран.

Предимството в случая е бързото и лесно одобрение, стига кредитният рейтинг на кандидата да е достатъчно висок, а и да разполага с редовни месечни доходи.

Ипотечните и жилищните кредити се отпускат, когато е налице намерението за придобиване на имот. Къщата, офисът или апартаментът стават залог за кредита. Характерен за тях е по-дългият срок на изплащане, който може да достигне до около 35 години, в зависимост от възрастта на потребителя.

Лихвеният процент е по-нисък, отколкото е този при потребителските заеми, което се дължи на обезпечението под формата на имота.

Финансирането на нов автомобил може да се постигне чрез целеви кредит, който ще Ви улесни, предоставяйки Ви възможност да придобиете и да изплащате цената на колата чрез редовни месечни вноски.

Покупката на превозно средство често се осъществява с помощта на лизинг, като то става реална собственост на притежателя си едва след изплащане на последната вноска по него.

Един автомобилен кредит няма как да е с по-дълъг срок от ипотечния, той се движи между 3 до 7 години. Обезпечението е самият автомобил, а лихвеният процент се определя преди всичко от кредитната история на клиента.    

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.